Közösségi média

Vendégkönyv

Hajnal Eszter
2016-08-05 17:39:05

Kedves Hasik Hotel!! "Csak"dícséretet tudok írni!!Minden szuper volt míg nyaraltunk.Mindenki kedves,segítőkész,vendégszerető!! Először jártunk itt de nem utoljára. Munkájukhoz további sok sikert és sok vendéget kívánunk!! Üdvözlettel: Hajnal Család Ui.:külön gratulálunk a szakácsnak a finomabbnál,finomabb falatokért!!

Tovább

Hotel a Bakonyban

Ki kell szakadnunk egy kicsit az állandó rohanásból, a percre beosztott napok és hetek világából. Hagyja otthon az öltönyét és karóráját, felejtse el néhány napra a mobiltelefonját, számítógépét! Gondoljon egy kicsit családjára, gyermekeire és egy kicsit saját magára!

Hasik panoráma kép

Hotelünk nem kizárólag precízen elvégzett gazdasági számítások eredményeire alapozva épült meg, és minden bizonnyal ettől annyira kivételesek az adottságai is. A kezdetben szerény méretű kis parasztház átépítéséből és kibővítéseiből néhány év alatt egy átlagosnak korántsem nevezhető hotel alakult ki, amelyben hangulatos belső terek és folyosórészek váltják egymást.

hotel bakony

A kicsit hűvösebb színvilágú, tiszta és egyszerűbb stílusú utcafront felöli épület, a parkra néző hotelrész, valamint a melegebb, kissé mediterrán színvilágú és hangulatú étterem épületrész finom váltásokkal viszonyul egymáshoz, és harmonikus egységet alkotva illeszkedik a magyar falusi környezetbe.

hotel bakony

A hotel 38 kétágyas szobája közül 19 légkondicionált, 22 pótágyazható. Minden szobánk fürdőszobás, szeparált WC-vel. A szobák televízióval, telefonnal és minibárral ellátottak. 18 szobához balkon is tartozik. Bár az alapfelszereltség mindenhol azonos, a különböző években kialakított szobák alapterületükben, hangulatukban, stílusukban kissé különböznek egymástól. A fentiek alapján 3 szobakategóriát különböztetünk meg.

Meggyőződésünk és tapasztalatunk is, hogy más kitűnő adottságú hotelek közül sokan személyzetünk felkészültsége és vendégorientált hozzáállása miatt választanak újra és újra bennünket. És mi a világ minden kincséért sem szeretnénk csalódást okozni nekik.

Sokan kérdezik tőlünk, mit jelent a hotel neve:

Hasik [e: hasik] ném, tréf 1. önfeledt pihenés, gondtalan kikapcsolódás 2. készséges kiszolgálás :-) A viccet félretéve: az alapító tulajdonosok neveinek kezdőbetűiből képzett mozaikszó.

hotel bakony

Noha családbarát hotel vagyunk, szállodánkban nemcsak a gyermekekkel együtt érkezők kényelme és szórakozása biztosított, lehetőség nyílik a négylábú kedvencek elhelyezésére is. A szobák egy részébe kutya, macska is bevihető, de edzettebb kutyusok részére kutyaházas, biztonságosan zárt és alulról szigetelt kennelek is rendelkezésére állnak (outdoor dog holiday :-)). A lovardában a vendég lovak elhelyezése valamint hosszabb illetve rövidebb idejű bértartása is megoldható.

Döbrönte

Döbrönte a fővárostól alig több mint 1,5 órányira található bájos bakonyi falvacska. A környékről az járja, több itt a szarvas és az őz, mint az ember, de valljuk meg őszintén, néha ez nem riaszt el bennünket. :) Az autóút is véget ér itt, gyalog vagy lóháton juthatunk tovább. De ha már itt járunk, érdemes egy kicsit körülnézni, hátha maradni támad kedvünk. A település tisztaságával és rendezettségével, a környező dombok, bakonyi erdők és mezők minden évszakonként megújuló, folyamatosan változó látnivalókkal kápráztatják el az ide érkezőket. Aki csak egyszer is itt járt, minden bizonnyal kellemes emlékeket őriz magában. A Bakonyt nem lehet sem megismerni, sem megunni. Valahányszor itt jár az ember, mindig többet tud meg róla, és egyre jobban megszereti. Nincs két egyforma nap, amikor ugyanazt az arcát mutatná.

A tarka rétek és sűrű erdők között a török időket idézi a falu fölé emelkedő középkori emlék, a Himfy-vár romja. Aki megfordult már erre, bizonyosan felmászott a várhoz is, hogy megérintse a régi sziklafalakat, megcsodálja a gyönyörű kilátást. Napos időben kitűnően látható innen fentről a megannyi kincset rejtő, a „nászéjszakák borát” termő Somló-hegy is. De nem csupán emiatt jönnek mostanában mind többen errefelé...

A Bakony lábánál megbújó döbröntei Hasik Hotel kiváló állomás mindazoknak, akik tudják értékelni a természet szépségét és nyugalmát, ugyanakkor nagyra értékelik a kényelmet is. A kivételes adottságú természeti környezetben igazi gasztronómiai élmények, széleskörű wellness-szolgáltatások és készséges, színvonalas kiszolgálás teszik teljessé az aktív pihenést kereső vagy éppen családjukkal, gyermekeikkel együtt kikapcsolódni vágyó vendégek itt töltött napjait.

Miért érdemes Döbröntére jönni?

Az alábbiakban néhány érv, mely a döbröntei kikapcsolódás mellett szól:


 • Mert elege van a főnökéből és/vagy a beosztottjaiból, egyszerűen pihenésre vágyik.
 • Mert szeretne kollégáival együtt kiszabadulni munkahelyéről, és ehhez keres megfelelő helyszínt.
 • Mert „outdoor tréning”-hez keres helyszínt és a legjobbat szeretné megtalálni.
 • Mert családjára szeretne szentelni egy kis időt.
 • Mert úgy érzi, keményen megdolgozott azért, hogy azt a kevés időt, amit pihenéssel tölthet, igazán kellemesen töltse el.
 • Mert állandóan otthon van a gyerekkel és egyszerűen belefásult a hétköznapokba.
 • Mert szeret jókat enni, inni, aludni.
 • Mert szeret ugyan enni, mégis inkább leadna egy kicsit...:)
 • Mert aktív pihenésre, úszásra, szaunázásra, kirándulásra vágyik.
 • Mert Ön egyáltalán nem vágyik mozgásra, lazítani szeretne: Egy igazán passzív hétvégét szeretne végre eltölteni valahol.
 • Mert kedvesének szeretne kedveskedni.
 • Mert szeretné, ha készséges személyzet szolgálná ki egy igazán családias hangulatú környezetben.
 • Mert egy olyan szállodát keres, ahová kutyáját, macskáját, hörcsögét, lovát is bátran magával viheti.
 • Mert elege van a büntetőcédulákból, parkolóőrökből és a parkolóhelyekért folytatott állandó harcokból.
 • Mert olyan helyre vágyik, ahol biztosan nem törik fel az autóját, és ha esetleg elfelejti bezárni, akkor sem tűnik el belőle semmi.
 • Mert olyan környezetre vágyik, ahol gyermekei, partnere és végre Ön is gondfeledten töltheti idejét.
 • Mert gyermekei intenzív érdeklődést mutatnak a pónilovaglás iránt.
 • Mert evett már bakonyi erdőkerülő-levest cipóban.
 • Mert még nem evett bakonyi erdőkerülő-levest cipóban, de hallott róla és nagyon szeretné megkóstolni.
 • Mert szereti a jó magyar borokat.
 • Mert megérintette már Önt a lovassport gyönyörűsége és e nemes szenvedélynek szeretne hódolni.
 • Mert soha nem lovagolt még, de tudja, hogy ezt is ki kell egyszer próbálni.
 • Mert szeretné, ha gyermekei nem csak a Cartoon Network-ön látnának kutyát, cicát, lovat, csacsit…
 • Mert igazán igényes és jó hotelt keres.
 • Mert szeretné megajándékozni tüdősejtjeit a sűrű városi szénmonoxid, széndioxid, kéndioxid... stb. gázok után egy egy jó adag friss, oxigéndús bakonyi levegővel.
 • Mert a szirénák, autóriasztók helyett szívesen ébredne néha madárcsicsergésre.
 • Mert szívesen kikapcsolná pár nap erejéig a mobiltelefonját.
 • Mert néhány napos kikapcsolódáshoz nem kíván sem keresztülautózni, sem keresztülrepülni fél Európán.
 • Mert előnyben részesíti a hazai üdüléseket.
 • Mert színvonalas hotelben szeretné elkölteni Széchenyi Pihenő Kártyáján lévő egyenlegét.

Történelmi visszatekintés

Hasik Lovasudvar - Lovasbemutató

Bizony maradni támadt kedve egykoron a jó Himfy Benedeknek, a bakonyi királyi vadászok ispánjának is, aki körbelovagolva a döbröntei dombokat elhatározta, várat épít itt magának. És mivel komoly ember hírében állott jó Benedek úr, ha elhatározta, hát úgy is tett. Nagy Lajos királyunk jóváhagyásával elkezdődött, és 1367-ben be is fejeződött a Szarvaskő várának építése, amelynek ablakából tiszta időben ma is remekül látszik a közeli Somló-hegy. Sokat emelgethették annak idején serlegeiket a vitéz urak örömükben, bánatukban, mert alkalmat találni könnyen adódott mód akkortájt is. A vár ura, jó Himfy Benedek bizton nem sejthette, hogy utódai mily gyalázatot hoznak a család becsületére, akik gazdasági hatalmukat és erkölcsi tartásukat elvesztve a fegyveres fosztogatásig süllyedtek és a várból rablólovagvár lett. Döbrönte a család későbbi felemelkedése után is rablófészek maradt. A későbbi várúr, Debrentei Tamás, ki egyébként Hunyadi János vitéz katonája volt, testvéreivel együtt szintén garázdálkodásokat folytatott, rettegésben tartva a Bakony vidékét, sőt 1464-ben még a Pannonhalmi Apátságot sem átallták kirabolni. Mindezek késztették igazságos királyunkat, Mátyást, hogy a jobb sorsra érdemes Döbröntét a hozzá tartozó birtokokkal együtt hűséges katonájának, Kanizsai Lászlónak adományozza. Az ezt követő években várurak váltották egymást, mígnem a XVII. század második felére a vár ismét a Himfy család birtokába került.

Az 1550-es évek krónikáiban a „Szarvaskő vára” még teljesen sértetlen vár, amely a Dunántúl erősségei között szerepel, az 1600-as években is lakható castellum még, de egy 1761-es írás már mint leromlott kastélyt említi. A vár további sorsát homály fedi. Valószínűleg egy XVII. századi török rajtaütés pusztította el végleg, mert ettől kezdve nem említik az írások a döbröntei Szarvaskő vár nevét, amely igaz csak romjaiban, de ma is büszkén emelkedik a falu fölé.

Feliratkozom az akció értesítőkre

Tovább
Hotel a Bakonyban Akciók Árak Programok Gasztronómia Lovasudvar Galéria Kapcsolat